Kışın hasretle beklediğimiz sıcak havalar gelince, bu sefer serinlemenin yollarını arar olduk. Neyse ki, evde kolayca hazırlayabileceğimiz, birbirinden lezzetli tarifler var. Soğuk çaydan buzlu kahvelere bu tariflerle, evde geçirdiğiniz veya arkadaşlarınızı ağırladığınız hiçbir yaz günü sıkıcı geçmeyecek.

Taze Nane Limonata

Yaz için içecek tarifleri hazırlayıp da limonataya yer vermemek olur mu? Bu ilk tarifimiz gayet basit ama bir iki ipucu ekleyeceğiz. Bir sürahi limonata yapmak için şu ölçüleri kullanıyoruz: 4 su bardağı suya, 4 adet limonun suyunu sıkıyoruz, çeyrek su bardağı toz şeker ekliyoruz. Bir avuç taze nane yaprağını hafifçe kırarak içine atıyoruz ki nanenin aroması limonatamıza iyice karışsın. Karışımımızı buzdolabında serinlettikten sonra afiyetle içiyoruz. Lezzetini çok kaybetmemesi için, sonradan içine çok fazla buz eklemiyoruz. Zevkimize göre limonatamıza tarçın, biberiye veya lavanta ekleyebiliriz. Şeker yerine de bal kullanabiliriz.

Meyveli Buzlu Çay

Paket olarak alıp içtiğimiz buzlu çayı evde hazırlayarak da gayet lezzetli bir yaz geçirebiliriz. 3 kişilik bir servis için şunlara ihtiyacımız var: 2 su bardağı su, 2 adet siyah poşet çay, 1 su bardağı portakal, şeftali veya elma suyu. Süslemek için dilimlenmiş meyve veya nane yaprağı. Önce 2 bardak suyu bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suya çay poşetlerini atıp demliyoruz. Demlendikten sonra soğuttuğumuz çayımızı meyve suyu ile karıştırıyoruz ve serviste meyvelerimiz ve nane yaprağımızla süslüyoruz. Afiyet olsun.

Kahveli Dondurma Smoothie

Kahve sevenler için oldukça tatmin edici bir tarifimiz var. Bunun için 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı öğütülmüş kahve çekirdeği, 2 top vanilyalı dondurma ve 1 yemek kaşığı çikolatalı sosa ihtiyacımız olacak. Sütümüzü bir tencereye alıp içine kahve çekirdeklerini ekliyoruz. Orta ateşte ısıtıp hafifçe kaynatıyoruz. Kaynayan sütü ocaktan aldıktan sonra kahve çekirdeklerini süzerek soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan sütü blender’da dondurma ve isteğe bağlı olarak çikolata sosuyla karıştırıyoruz. Karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırdığımızda, çikolata sosunu süsleme için de kullanabiliriz.

Ice Latte

Kahvesini daha sert sevenler ve dondurmayla karıştırmak istemeyenler için bu tarimizi tavsiye ederiz. Öncelikle filtre kahvemizi hazırlayıp soğutuyoruz. 1 su bardağı soğuk süt ve isteğe bağlı olarak biraz şekerle birlikte blender’a atıyoruz. Blender’daki karışımımıza buz atıp çok az karıştırdıktan sonra içersek, buzları da içeceğimizin parçası haline getirebiliriz.

Mango Smoothie

Egzotik meyve tatlarını seviyorsanız bu tarifimiz yazın alışkanlığınız haline gelecek. Malzemelerimiz: 1 büyük olgun mango, 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı buz. Mangomuzu temizleyip dilimliyoruz. Diğer malzemelerimizle birlikte blender’a atıyoruz. Karışımımız tamamen pürüzsüz hale geldiğinde afiyetle tüketiyoruz. Şeker tüketmek istemiyorsak ama yine de tatlandırmak istersek, blender’daki karışımımıza şeker yerine bal da koyabiliriz.

Buzlu Karamel Kahvesi

Karamel lezzetini sevenler için hazırladığımız bu tarif için malzemelerimiz: 1 su bardağı hazırlanıp soğutulmuş kahve (zevkinize göre herhangi bir kahve olabilir), yarım su bardağı süt, 1 yemek kaşığı karamel sosu ve eğer karamelin üstüne daha da tatlı bir içecek isterseniz 1 yemek kaşığı şeker. Tabii bir de buz küpleri. Bu tarifle soğuk kahvemizi buzlu karamel kahvesine dönüştüreceğiz. Bir kapta sütümüzü karamel sosuyla karıştırıyoruz. Tercihe göre şeker ekliyoruz. Karışımımızı, soğuk kahvemizi ve buz küplerimizi blender’da hafifçe karıştırıyoruz. Buzları tamamen parçalamıyoruz ki kahve zevkimizi koruyalım. 

Karpuz Limonata

Kahveli, sütlü ve dondurmalı tariflerimizi verdikten sonra, biraz da meyve tadına odaklanalım. Ailece keyfini çıkaracağınız bu tarif için malzemelerimiz: Karpuz, çeyrek su bardağı limon suyu, 4 bardak su ve 2 yemek kaşığı bal. Karpuz parçalarını blender’da püre haline getiriyoruz ve süzgeçten geçiriyoruz. Tarifimiz için bu şekilde hazırladığımız toplam 4 su bardağı karpuz püresine ihtiyaç olacak. Püremizi limon suyu, su ve balla karıştırıyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapıyoruz. Bitirdiğimizde, yenisini hazırlamadan duramıyoruz.

İlginizi Çekebilir