2020 yılının bitmesine 2 aydan az zaman kaldı. Bu yılın en büyük gündemi olan ve dünya tarihine kazınan pandemi, hepimizin hayatında büyük değişikliklere sebep oldu. Salgının yayılmasını engellemek için birçok önlem alındı ve bunların en önemlilerinden biri şirketlerin uzaktan çalışma düzenine uyum sağlamaya başlaması oldu. Evlerinde daha çok vakit geçiren insanların internette goçirdiği vakit de artti ve birçok yeni trend hayatlarımıza girdi. 

2021 yılının dünya adına daha huzurlu ve sağlıklı bir yıl olmasını dileyerek 2020 yılının dijital trendlere bir göz atalım.

1. Görüntülü Konuşma

2020 yılında günlük konuşmamıza giren uzaktan çalışma, sosyal mesafe, karantina gibi kavramlar evden çıkmadan iletişim kurma ihtiyacı doğurdu. Sevdiklerimizi ziyaret etmeye ve önemli görüşmeler için toplantı salonları kullanmaya bir süreliğine ara verdiğimiz bu dönemde görüntülü konuşmalara yöneldik. 

2. Çevrimiçi Yayın Hizmetleri ve Podcastler

Evlerimizde geçirdiğimiz süre artınca, yollarda daha az vakit geçirmeye başladık, molalarımızı daha verimli geçirmeye karar verdik ve dışarıda yaptığımız aktivitelere alternatifler aradık. Radyo yayıncılığının dijital hali diyebileceğimiz podcastler, video yayınları gibi birçok içerik üretilirken büyük prodüksiyona sahip sinema filmleri, diziler ve hatta tiyatrolar online ortama taşındı ve lansmanlarını bu platformlarda yaptılar.  Bu sayede uzun süredir aktif olan çevrimiçi yayın hizmetleri yükselişe geçti ve birçok içeriğe bu platformlardan ulaşmaya başladık. 

3. Canlı Yayınlar

2020’nin belki de en dikkat çekici içerikleri canlı yayınlarda üretildi. Tanınmış ya da bir konuda yeteneği olan bir sürü insan sosyal medya ve video platformlarından canlı yayınlar açarak eğitimler, konserler, talk showlar, e-spor etkinlikleri düzenledi ve bu tarz etkinliklerin izleyicisi büyük oranda arttı. Yayıncılar telefonlarından ya da kameralarla içerikler üreterek neredeyse Televizyon kalitesinde yayınlar yaptılar.

4. Online Market Alışverişi

Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için kalabalık ortamlara girmemeye çalıştığımız bu dönemde online alışveriş imkanları da arttı. Hem büyük market alışverişleri hem de küçük ihtiyaçlar için birçok online platformun kurulmasıyla evden çıkmadan market alışverişlerimizi yapmaya başladık. Son yıllarda yükselişe geçen online alışveriş siteleri de bu dönemde önem kazandı.

5. Dijital ve Temassız Bankacılık

Pandemi döneminde bankaya gitmek, nakit para ve şifreli pos cihazı kullanmaktan kaçınmaya başladık. Müşterilerine güvenli ve avantajlı dijital bankacılık deneyimleri sunan Paraf, kullanışlı dijital bankacılığı, temassız ödeme yöntemleri ve online alışverişlerde de kullanılabilen birçok kampanyasıyla 2020’de olduğu gibi 2021’de de benzersiz hizmetler vermeye devam edecek!

 

Siz de Parafcard ayrıcalıklarından ve birbirinden avantajlı kampanyalardan yararlanmak için hemen Paraf’lı olun! 

Başvuru yapmak için tıklayınız!